Skrevet af
Det har været almindeligt at sige, at det amerikanske samfunds væsentligste styrke er dets system af kontrol og modvægte. Regeringsmagtens tredeling skaber et system af kontrol og modvægte, og den frie presse og civilsamfundet i sine mange former bidrager med yderligere kontrol. Nogle gange virker det faktisk sådan. Men i mange tilfælde er resultatet at det hele går i baglås, og at systemet ophører med at fungere. Det mest bekymrende er, at systemet med kontrol og modvægte simpelthen ikke virker i det grundlæggende spørgsmål om krig og fred. Det bringer hele verden i fare.
Skrevet af
Bilindustrien står over for store omvæltninger på grund af elbilernes fremmarch. Ikke kun personbiler, også varevogne, lastbiler og busser. Efter at bilindustrien i mange år har forsøgte at lade som om, der ikke vare noget særligt på færde, er det nu mere og mere klart for alle, at store forandringer er uundgåelige, og de kan komme meget hurtigere, end mange tror. Der er i øjeblikket ophedede diskussioner og bekymrede miner i bestyrelseslokalerne. Nogle vil træffe rigtige beslutninger, nogle vil træffe forkerte. Nogle kendte bilvirksomheder vil overleve og trives - andre risikerer at forsvinde de kommende år uden mange fanfarer. Det…
fredag, 22 februar 2019 16:24 i Vedvarende energi

Elbiler er for dyre

Skrevet af
Elbiler er alt for dyre. Det kunne skyldes prisen på batteriet, kunne det ikke? Det er kun en del af forklaringen. Den anden er volumen: elbilerne produceres i for små serier til at det kan give stordriftsfordele. Dertil kommer manglende konkurrence: De eksisterende bilproducenter er ikke for alvor interesserede i at sælge store mængder af elbiler, da de frygter, at det vil gå ud over salget af deres rentable konventionelle biler. Svaret er regulering og mere konkurrence. Ikke flere tilskud.
mandag, 11 februar 2019 22:27 i Litteratur

Turist i Europa i år 1700

Skrevet af
Modsat hvad mange ville tro, var turisme allerede udbredt i Europa for 300 år siden. Man kan nikke genkendende til mange ting: rejseførere, skruppelløse hotelejere, problemer med rejsevaluta, turistmave, osv. Men også ting, der er knap så almindelige længere: landevejsrøvere og algierske pirater, der kunne gøre, at turistrejsen endte noget anderledes end forventet. Så det var ikke spænding, der manglede.
Skrevet af
Det er kommet en strøm af klimarapporter på det seneste, og det er ikke morsom læsning. Før vi henfalder i håbløshed og accepterer at enden er nær, så er den den gode nyhed, at med det, vi allerede ved, og de redskaber, vi har til rådighed, er det absolut muligt for os at undgå de værste klimakatastrofer, og omkostningerne ved det er overkommelige. Men det kræver en dristig og målrettet politik og vilje til at løbe en vis risiko. Det er vores politiske systems manglende evne til dette, der lige nu er den største risiko.
Skrevet af
Kina er ikke længere en lavtlønsøkonomi. For at undgå at blive fanget i en fælde, hvor kinesiske produkter hverken er rigtig billige eller rigtig gode, ønsker landet at gå fra lavteknologiske standardprodukter til højteknologiske produkter med højere værditilvækst. Dette er målet med strategien "Kina 2025", understøttet af massiv offentlig finansiering. Kan denne strategi retfærdiggøres, eller er der tale om ublu konkurrence? Amerikanerne mener det sidstnævnte og er fast besluttet på at gøre, hvad de kan for at blokere den. Men det er usandsynligt at de skulle få held til det.
StartForrige123456789NæsteSlut
Side 1 ud af 9