Skrevet af
Det amerikanske tidsskrift Foreign Affairs betegnede i 2011 Rusland som "Den døende bjørn", under henvisning til landets høje dødelighed og lave fødselstal. "Ruslands økonomi producerer ikke noget, som nogen ønsker at købe, undtagen olie, gas og våben", sagde tidligere præsident Obama i sin sidste pressekonference i 2016. "Vladimir Putin er en større trussel end Isis", ifølge den amerikanske senator og tidligere præsidentkandidat John McCain, og ifølge skuespilleren Morgan Freeman er USA nu i krig med Rusland. Men så er alt jo, som det skal være. Rusland er på vej nedenom og hjem. Ingen mennesker tilbage, en ubrugelig økonomi, slut færdig.…
torsdag, 28 september 2017 01:10 i Økonomi og politik

Ruslands snarlige sammenbrud

Skrevet af
“Den russiske økonomi hænger i laser”, sagde tidligere præsident Barak Obama i sin tale om ”Unionens Tilstand” i januar 2015, og et år tidligere havde han beskrevet Rusland som en "regional magt". Den republikanske præsidentkandidats senator John McCain sagde i marts 2014, at Rusland er "en tankstation, der er forklædt som et land". "Lyset slukkes for Putin-regimet", "Er Putins Rusland på vej mod et systemisk sammenbrud?", "Kommer Vladimir Putins store sammenbrud snart?", "Putinregimets akilleshæl" – der har været en uendelige række dystre forudsigelser om Ruslands og "Putins regimets" fremtid det sidste års tid eller så. Men er de rigtige?
Skrevet af
Omkostningerne ved solenergi er faldet dramatisk de seneste år, og solpaneler er nu rørende billige. Vi har lige installeret et 46 kW solanlæg her i Leon, Nicaragua, som producerer energi til omkring 45 øre per kilowatt (7,5 cent af en dollar) - det er omkring en tredjedel af, hvad elektricitetsselskabet tager. Så der er ingen undskyldning for at fortsætte med at bidrage til den globale opvarmning. Energirevolutionen er her, lige nu.
Skrevet af
Vi er i 2017 omkring 7.500 millioner mennesker på vores planet - tre gange så mange som i 1950, hvor vi var 2.500 millioner. Ifølge fremskrivninger lavet af FN vil vi være 9.700 millioner i 2050 og 11.200 millioner i slutningen af ​​århundredet. Den voksende verdensbefolkning og det naturlige ønske, som alle har om anstændige levevilkår, indebærer et enormt pres på vores planet med global opvarmning, udtømning af ressourcer, faldende biodiversitet, overbelastede og forurenede megabyer og uoverskuelige mængder af affald. Vil vi kunne håndtere dette i fremtiden?
Skrevet af
Skal folk have ret til at bevæge sig frit mellem landene? Som bekendt bevæger kapitalen sig allerede frit i store dele af verden. Velhavende mennesker kan bevæge sig frit: i mange udviklede lande får du automatisk en permanent opholdstilladelse, hvis du lover at investere tilstrækkeligt. Men hvorfor skal det begrænses til velhavende mennesker? Hvorfor ikke lade alle mennesker flytte rundt, som de har lyst til? Det er et godt spørgsmål. Men udover de velkendte problemer for det land, der modtager indvandrerne, er det ofte overset, at massive indvandringer har en høj omkostning også for indvandrerne selv. Og de lande, de…
Skrevet af
EU er tydeligvis i vanskeligheder, da tilliden til EU er faldende i mange medlemslande. Der er naturligvis mange forklaringer. Nogle af disse har at gøre med EU-politikernes liv i Bruxelles, fjernt fra den virkelighed, folkene i deres hjemlande oplever. Men desværre stikker problemerne meget dybere. EU har simpelthen ikke gjort sit arbejde ordentligt, og det har koncentreret sig om de forkerte spørgsmål. Presset for at udvide EU med Tyrkiet og Ukraine kan være den dråbe, der for bægeret til at flyde over.
StartForrige1234567NæsteSlut
Side 1 ud af 7